Logeren en naar de dierentuin en naar het bos .

07-05-2017 15:17


Vorige week had onze kleindochter school vakantie .

Dus was het logeer tijd , 2 nachtjes heeft ze bij ons geslapen .Er is niet zo lekkerder , dan een zelf gemaakte pizza .

En deze ging er wel in . vroeg naar bed , want de volgende dag gaan we naar de dierentuin .
Groeps foto met de Rainger en de masscottes .


waar moeten we naar toe , we beginnen bij de beide polen .


Waar veel Pinquins op de zuid pool leven , toppie .
Op de noord pool de Ijsberen .


Robben zijn er ook .

Na Nortica gaan we naar JungolaDe Bush man is wel erg lang ,Waar zitten de krokedillen .

Gevonden ..wel veilig achter het glas .In de Bush fladderen veel vlinders , het was

moeilijk om er 1 voor de lens te krijgen . met geduld is het gelukt .Hier kruipen veel rupsen , nu nog verpoppen en dan zijn er weer vlinders er bij .Samen werken om aan de overkant te komen .Zo kan je wel de bush wel door komen , toet toet , hier kom ik aan .


Niet goed te zien maar er lopen in de verte olifanten , die komen nog wel vaker langs .Selfie met olifanten op de achter grond .

Dit is wel een heel aparte vogel ,O jee er is een vliegtuig in de bush neer gestort .We gaan met een bootje de Rimbula river op dus moeten we in de rij staan en geduld hebben , we zijn niet de enige die mee willen maar er is genoeg te zien .


Hier zit een vogel spin in , blij dat hij er niet uit kan ..br br .En dan varen we door de bush .Samen met opa en oma in het bootje .En laat hier nu ook olifanten lopen .We genieten van het boot tochtje .

Daarna was het even pauze voor een broodje ,Er loopt een heel klim route en ook best lastig maar het ging goed .En even lekker met water spuiten , ze heeft energie voor 10 .
De olifanten zijn hier binnen in de bush goed te zien .

De otters hadden net eten gekregen , behendig ging de vis er in .En de schelp was ook geen probleem .


ER was genoeg te zien , zo speels en met gemak klimmen en zwemmen ze door het water en rotsen .

Na dit wereld deel , gaan we naar de Serenga .Heel interresant wordt er gekeken , hoe de jonge geitjes melk dronken .Deze marmot op de Prairie vlakte liet het gras zich goed smaken .Ons kleine foto model in de dop ,Heel handig lopen de Nijlpaarden door de poel .


Is het geen plaatje .


Dat voelt heel apart een echte leeuwn klauw .En in zijn hand heeft hij een nekwervel van een Giraffe en rechts die van de mens . wel een heel groot verschil en we hebben er allebei 7 ,

Trots staat ze met een Struisvogel ei in haar handen , dank zij , zijn uitleg weer heel wat wijzer en wij ook .In de verte liggen leeuwen .En we staan weer in de rij . deze is wel veel langer dan in de bush . We gaan met de Serenga Safari mee .De Struis vogel heeft de pas er goed in .In de Woestijn is een trein gestrand en nu is het de leef gebied voor de Kamelen .

Al is het ook een door loop voor het publiek ,
3 Giraffen op een rij maar er lopen er nog veel meer .


prachtig om zo vlakbij de neushoorns te zijn .


Na de Safari gaan we weer verder en komen bij wel heel veel aapjes .
2 apen zoek de verschillen , we komen nu in het leef gebied van de Bavianen .

Ze leven in de Bavianen Arena .Er is heel veel te zien , ze rennen van de ene naar de andere kant en van boven naar beneden . en heel grappig om te zien .De opperhoofd houd de wacht en het jonge spul , leeft zich uit .


Er kan volop de Djembé { trommelen } worden .Via de wagons van de trein nog even contacht met de kamelen .Nog even een laatste blik en dan zit het dagje Wildlands er op , het is een prachtige dieren tuin dat op gedeelt is in 3 delen , Nortica , Jungola en Serenga , we waren er om 10-00 uur en liepen om 16-45  er weer uit , kortom een heerlijke dag .

Op naar de auto en weer huiswaarts .Volaan en nog nagenietend een selfie in de auto .


En wat ga je dan doen als je aan het logeren ben dan ga je bij die grote gele M eten .Gelukkig weet onze klein dochter hoe je hier iets kan bestellen , maar het is gelukt , klein dochter heeft een Happymail en opa een Rape en ik een broodje kroket , en wat patat dat wel .


Thuis lekker gedouched .Nog even genieten van de lolly die ze mocht kopen en toen vermoeid maar voldaan naar bed , de volgende dag komt ook broertje lief ook , dus dan moet je weer uit geslapen zijn en wij ook .Na de koffie en drinken even naar het bos gegaan eerst de hertjes wat brood gegeven .En kikkervisjes gevangen .We hebben er een heleboel en nu maar zien hoe lang ze het overleven thuis .Zonder te vallen , jippie .Kleinzoon voorop en die heeft de pas er goed in .Er liepen mieren op de bank en dat is wel interresant om te volgen , het is een dierentuin in het klein .Ons  kleinduimpje met 2 duimen omhoog , op haar eingen troon .


Het waren 3 mooie leuke dagen , waar we van genoten hebben , je hoeft je niet te vervelen daar zorgt onze klein dochter wel voor .


Volgende week is hebben we weer onze vaste ritme . ook lekker .