Boerderij fiets tocht .

10-07-2015 08:44
De ergste warmte is gelukkig weer wat minder ,

Hier worden de boodschappen gedaan en het huishouden ,

Want daar komt morgen deze dame niet aan toe . want :::


Morgen gaan we samen met vrienden de Boerderij fiets tocht 2015 Heerde / Epe fietsen .

Boerderijen fietstocht 2015

De 22e editie van de boerderijenfietstocht wordt gehouden op zaterdag 11 juli 2015.


Dit jaar wordt er een bezoek gebracht aan de boerderij van de familie Kraaijenbrink en aan De Buitenhof, een prachtige natuurtuin van de familie Geerling. Een controlepost bij De Vosselhoeve maakt de route compleet.
De route voert u over het kanaal en Evergunne richting Vorchten om vervolgens via het fietspad langs de Wetering de route te vervolgen naar Oene en daarna via het nieuw aangelegde fietspad langs het kanaal via Zuuk naar Emst te gaan. Via de bosrijke omgeving van Wissel en Epe komt u weer terug in Heerde.
De lengte van de fietsroute bedraagt 33.7 kilometer en is afhankelijk van de weersomstandigheden bijna geheel geschikt voor het gebruik van eventuele "brommobielen".
 
De start en finish vindt traditiegetrouw weer plaats bij partycentrum De Keet van Heerde. U kunt hier starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Uw route naar de startlocatie kunt u hieronder bepalen.


Onderweg zijn een aantal controleposten opgenomen en bij de finish krijgt u vanzelfsprekend uw welverdiende herinnering.
De deelnamekosten bedragen € 5,-- per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar een tarief van € 1,-- geldt.
Bij voorinschrijving bedragen de kosten € 4,--, alleen giraal te voldoen tot 8 juli 2015 op IBAN NL77RABO0396555136 t.n.v. St. Hoes onder vermelding van het aantal personen.
U vindt partycentrum De Keet van Heerde tussen Heerde en Epe. Komende van de A-50 neemt u afrit 28.
Klik hier om uw route naar de startlocatie te plannen.


Wetenswaardigheden over de fietstocht:

Een kleine uiteenzetting van de aandachtspunten tijdens de route treft u onderstaand aan:
De boerderij van de familie Kraaijenbrink biedt plaats aan 400 melkkoeien. De stal is uitgerust met een 50-stands Diarymaster buitenmelker met een capaciteit van 250 koeien per uur door één melker. De melkstal is voorzien van koeherkenning, activiteitsmeting, automatisch spraysysteem en individuele voerverstrekking van twee voersoorten. Zie voor meer informatie: you tube filmpje.
De Vosselhoeve is een oude boerderij uit 1860 van het T-type. Inmiddels vinden hier allerlei activiteiten plaats zoals klootschieten, boerengolf etc.
De natuurtuin van de familie Geerling genaamd De Buitenhof is zeker de moeite van uw bezoek waard, waarbij vooral de vele grassoorten in de maand september te bewonderen zijn. Voor meer informatie: www.debuitenhofepe.nl 


Het schijnt lekker fiets weer te worden .

Op naar morgen zou ik zeggen ..