Bericht van mijn adoptie olifant Sinya .

18-09-2015 10:40

 

Tegenwoordig gaan de berichten via de mail . vroeger kreeg ik dat over de post , maar via de mail is het goedkoper en daar zit wat in . het gaat goed met mijn adoptie olifant Sinya . ze begint al een volwassen olifant te worden , in Februari wordt ze 9 jaar en krijgt steeds meer de vrijheid , hier onder staat een deel van het verslag . er staat ook een foto vban haar tussen maar die krijg ik nog niet gekopieerd .

 

Er is in de afgelopen periode veel gebeurd bij de weesolifantjes in Voi. Het heeft onlangs juni flink geregend. Al deze regen bracht verkoeling en deed het waterpeil stijgen. Ook werd de leefomgeving volop groen en vruchtbaar waardoor er voor de olifanten overal weer voldoende voedsel was. De seniorwezen lieten zich enige tijd niet zien in de buurt van de opvang omdat er in Voi voldoende voedsel en water was. Dit tot teleurstelling van de meeste weesolifantjes in de opvang en tot grote opluchting van Lesanju, Lempaute en Sinya. De groep weesolifantjes is onlangs uitgebreid met de komst van zes bulletjes uit Nairobi. Lesanju, Sinya, Lempaute, Ndii, Kenia, Ishaq-B en Panda hebben zich liefdevol over deze nieuwkomertjes ontfermd. Na een aantal weken van afwezigheid lieten de seniorwezen zich weer bij de opvang zien. De aanwezigheid van de twee baby’s Emma en Eden deed Lesanju verlangen om dicht bij de baby’s te zijn. Voor het eerst maakte Lesanju en haar groepje zich niet uit de voeten zodra de seniorwezen er aan kwamen en genoten zij gezamenlijk van de kleintjes. Naipoki kon moeilijk wachten totdat de seniorwezen er weer waren. Zij is dol op baby Emma en laat geen kans onbenut om bij haar te zijn. Naipoki voelt zich thuis te midden van de groep seniorwezen. Ishaq-B sluit zich vaak bij Naipoki aan om ook met Emma te kunnen spelen. Wasessa en Tassia zijn ook altijd heel blij als de seniorwezen langskomen. Na een lange tijd van afwezigheid hebben de grote bullen Laikipia en Lolokwe zich aangesloten bij de senioren. Tassia en Mzima voelen zich erg tot hen aangetrokken en laten geen kans onbenut om bij de bullen in de buurt te zijn. Laikipia is bijzonder gesteld op het jonge bulletje Layoni en komt vaak speciaal voor hem langs. Layoni geniet met volle teugen van deze bijzondere aandacht van zijn grote held.

Op een avond besloten Wasessa en Tassia om met de seniorwezen mee te gaan. Zij sliepen voor het eerst buiten de opvang. De natuurlijke drang om samen met de seniorwezen in de vrije natuur te overnachten was bij Wasessa zo sterk dat zij zelfs haar lievelingetjes Bada, Mudanda en Panda ervoor achterliet in de opvang. Mzima wilde eigenlijk ook wel mee met de groep seniorwezen, maar hij durfde niet. Hij koos ervoor om liever in de vertrouwde opvang te slapen. Toen Lesanju merkte dat Wasessa en Tassia met de seniorwezen waren meegegaan en buiten de opvang sliepen, was zij enorm van slag. Na een paar dagen kwamen Wasessa en

Laikipia

September 2015

 

 

Op een avond besloten Wasessa en Tassia om met de seniorwezen mee te gaan. Zij sliepen voor het eerst buiten de opvang. De natuurlijke drang om samen met de seniorwezen in de vrije natuur te overnachten was bij Wasessa zo sterk dat zij zelfs haar lievelingetjes Bada, Mudanda en Panda ervoor achterliet in de opvang. Mzima wilde eigenlijk ook wel mee met de groep seniorwezen, maar hij durfde niet. Hij koos ervoor om liever in de vertrouwde opvang te slapen. Toen Lesanju merkte dat Wasessa en Tassia met de seniorwezen waren meegegaan en buiten de opvang sliepen, was zij enorm van slag. Na een paar dagen kwamen Wasessa en

Laikipia samen met Layoni.

September 2015

Tassia enthousiast terug bij de opvang in het gezelschap van de seniorwezen. Lesanju alarmeerde haar groepje en maakte zich snel uit de voeten uit angst dat de seniorwezen nog meer weesolifantjes uit haar kudde mee zouden nemen. Een paar dagen later gingen Wasessa en Tassia opnieuw met de seniorwezen mee en brachten meerdere nachten door in de vrije natuur. Mzima besloot uiteindelijk om deze keer ook mee te gaan en hij beleefde zijn eerste nachten buiten de vertrouwde opvang. Mzima heeft na zijn uitstapje besloten dat hij toch liever veilig in de opvang blijft slapen. Wasessa en Tassia hadden het enorm naar hun zin bij de groep seniorwezen en bleven langere tijd bij hen. Doordat Wasessa zich had aangesloten bij de seniorwezen in de vrije natuur, misten de allerkleinste weesolifantjes haar beschermende aanwezigheid. Ishaq-B ontfermde zich liefdevol over de kleinste weesolifantjes Bada en Mudanda tijdens de afwezigheid van Wasessa. Mudanda voelde zich op een dag aangetrokken tot een kudde wilde olifanten. Lempaute kon op het nippertje voorkomen dat Mudanda met hen meeging. Mudanda is nog afhankelijk van melk en is nog te jong om zich aan te sluiten bij olifanten in het wild. Rombo, Mzima en Taveta hadden op een dag ook een ontmoeting met een kudde wilde olifanten. Zij bleven de rest van die dag bij hun nieuwe vrienden rondhangen en vonden dit geweldig. Pas laat in de avond keerden zij terug naar de opvang.

Na

 

Na afwezigheid van een ruim een week kwamen de seniorwezen samen met Wasessa en Tassia weer terug bij de opvang. Wasessa liep regelrecht naar haar lievelingetjes Bada, Mudanda en Panda toe om hen te overstelpen met aandacht. Wasessa had hen duidelijk heel erg gemist. Ishaq-B werd vervolgens zonder pardon weggestuurd door de dominante Wasessa want zij was niet langer nodig als oppas. Wasessa richtte zich weer volledig op haar lievelingetjes alsof ze nooit was weggeweest. Sindsdien heeft Wasessa ook geen belangstelling meer getoond om zich aan te sluiten bij de seniorwezen. Ishaq-B was door het onaardige gedrag van Wases-sa heel verdrietig en was helemaal van slag. Zij vond troost bij Lesanju, Sinya en Lempaute en het groepje nieuwkomertjes uit Nairobi. Tassia ging bij zijn terugkomst in de opvang direct naar zijn lievelingsplekjes om te kijken of die niet waren verdwenen tijdens zijn afwezigheid. Als eerste bezocht hij zijn favoriete rots om zich heerlijk aan te schurken. Slimme Panda maakt regelmatig handig gebruik van deze rots door er op te klimmen. Wanneer Panda op de rots staat kan zij goed bij de hogere takken in de boom komen. De groep weesolifantjes loopt onder leiding van matriarch Lesanju steeds grotere afstanden verder weg van de opvang en komt steeds later terug bij de opvang voor de nacht . Dagelijks hebben ze contact met wilde olifanten die ze onderweg tegen komen .

 

 

Voor Lempaute, Sinya en Lesanju zijn de weesolifantjes hun familie en is de opvang hun thuis. Zij hebben geen behoefte om zich aan te sluiten bij een kudde wilde olifanten of de seniorwezen. Zij zijn heel beschermend naar de andere weesolifantjes en proberen hen vaak weg te leiden van de kuddes wilde olifanten die zij ontmoeten. Wel hebben de drie dames een heel sterk moederinstinct en proberen zij hun familie weesolifantjes uit te breiden met wilde baby-olifantjes die zij af en toe proberen weg te lokken bij hun eigen moeder en familie vandaan. Ook Wasessa en Naipoki hebben een bijzonder sterk moederinstinct. Bij het zien van de wilde kuddes olifanten staan Tassia en Mzima regelmatig verlangend naar ze te kijken. Dan voelen zij de roep van de natuur om met hen mee te gaan heel sterk.

 

 

Toch gelukt om de foto te bewerken , manlief kwam er uit . we sinds kort microsoft 10 , ipv. 7 en dat werkt heel anders .

Mijn laptop laat ik mooi bij het oude ..

 

Ze is al een hele dame aan het worden , in Februari wordt Synia 9 jaar .